ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηθικόν ακμαιότατον, για τον Σαμαρά

Ηθικόν ακμαιότατον, για τον Σαμαρά
Με το κεφάλι ψηλά και αναπτερωμένο ηθικό, θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου...

Με το κεφάλι ψηλά και αναπτερωμένο ηθικό, θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, αύριο το πρωί στις 10:30, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ‘‘βλέπει’’ μεταστροφή του κλίματος, μετά την ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση που παρουσίασε πριν από 10 ημέρες η Νέα Δημοκρατία. «Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο σημείο μηδέν. Η πολιτική του Μνημονίου απέτυχε, ενώ η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαρκώς χειροτερεύει. Ένα χρόνο μετά την υπαγωγή της χώρας στην τρόικα και το Μνημόνιο όλα είναι ακόμα χειρότερα και ο κίνδυνος χρεοκοπίας πιο ορατός», διαπιστώνει το Πολιτικό Παρατηρητήριο του κόμματος μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που μαρτυρούν πως το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης της «Συγγρού», υιοθετείται ως βάση κάθε συζήτησης για τη διάσωση της χώρας, ενώ σε όλους τους δείκτες -ποσοτικούς και ποιοτικούς- δημιουργείται στάτους ισοδυναμίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009 οι διψήφιες διαφορές εκμηδενίζονται ανεξαιρέτως σε όλα τα στοιχεία, με την τάση βέβαια να είναι καθοριστικά πλέον υπέρ της ΝΔ», σημειώνουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος, ερμηνεύοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα, που φανερώνουν αρνητική στάση των πολιτών απέναντι στο Μνημόνιο, περιορισμένη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για την τήρηση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για να εκταμιευθεί η 5η δόση του δανείου, αλλά και φόβο για ενδεχόμενο χρεοκοπίας από σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες.

«Η ΝΔ επομένως και το πρόγραμμά της για τη διάσωση της χώρας βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο. Η αρχή αυτής της μεταστροφής επισημαίνεται πρώτα απ΄ όλα από το σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι επιλέγουν τη ΝΔ -7,1% σύμφωνα με τη RASS και 8,2% σύμφωνα με την MRB-, με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα να εμφανίζονται απολύτως ισοδύναμα -πρόθεση ψήφου MRB: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 21,5%- είτε με ελάχιστη διαφορά -πρόθεση ψήφου RASS: ΠΑΣΟΚ 24,5% και ΝΔ 23,6%- με χαρακτηριστικό ότι και στις δύο έρευνες η διαφορά δεν εκμηδενίζεται μόνο από την πτώση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την άνοδο της ΝΔ», αναφέρει το Πολιτικό Παρατηρητήριο, που επισημαίνει ακόμη την υψηλή δημοτικότητα Σαμαρά.