ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Τσίπρα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Διαμαρτυρία Τσίπρα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής είχε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς του την έντονη δυσφορία του για την παρέμβαση του επικεφαλής της Κομισιόν υπέρ της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πως θα πρέπει οι δημόσιες -τουλάχιστον- τοποθετήσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης να είναι σωστές ως προς το θεσμικό τους ρόλο και την αντίστοιχη συμπεριφορά, ώστε να μην καθιστούν παρεμβάσεις στις πολιτικές εξελίξεις που «τρέχουν» στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας θέλησε να στείλει αυτό το έντονο μήνυμα δυσαρέσκειας, υλοποιώντας μια σειρά επαφών, στο πλαίσιο των οποίων εντάχθηκε και η συνάντησή του με τον κ. Προβόπουλο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις προκλητικές δημόσιες τοποθετήσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Στουρνάρα, υπήρξαν παρεμβάσεις και προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι, ώστε να σταματήσει η σπέκουλα και να μην προκληθεί κρίση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις