ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δεύτερες σκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου

Οι δεύτερες σκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου

Θετικοί σε εκλογές στη ΝΔ αν τις «προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αδιαλλαξία του»

Επισήμως δε θα το παραδεχθεί κανείς. Όλοι όσοι συνομιλούν με πρόσωπα του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού, λαμβάνουν τη βεβαιότητα πως οι 180 ψήφοι για να μπορέσει να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρεθούν, άσχετα που όλοι οι βουλευτές έχουν ξεκινήσει περιοδείες στις περιφέρειες τους για να μπορέσουν να επανεκλεγούν. Πίσω από τις κλειστές πόρτες όπως των γραφείων των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, αρχίζουν και κυριαρχούν δεύτερες σκέψεις. Οι άνθρωποι με τους οποίους ο Αντώνης Σαμαράς χαράσσει τη στρατηγική των επόμενων κινήσεων του όμως, φαίνεται πως έχουν ένα δεύτερο σχέδιο εν εξελίξει.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, τα κυβερνητικά στελέχη δε φαίνονται σε δυσαρεστούνται ιδιαίτερα αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, τις οποίες θα χρεώσουν την αμέσως επόμενη στιγμή στην αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ. Στα κορυφαία κλιμάκια της ΝΔ θεωρούν πως ο κόσμος θα το αντιληφθεί αυτό και το τοπίο μετά την τρίτη ψηφοφορία θα είναι εντελώς διαφορετικό δημοσκοπικά εφ' όσον η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές την 1η Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες έκανε ιδιαίτερη αίσθηση η εντυπωσιακή χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση από εδώ και πέρα «δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού της χώρας». Πρόκειται ουσιαστικά για στροφή 180 μοιρών στην επικοινωνιακή στρατηγική του κυβερνητικού επιτελείου, το οποίο εδώ και τρία χρόνια επένδυε στους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνουν έμπειροι αναλυτές πάντως, η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας που επιχειρείται, προκειμένου να χρεωθεί η πόλωση και το κλίμα αστάθειας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρά τα προς τα έξω λεγόμενα πάντως, στη Νέα Δημοκρατία προετοιμάζονται ξεκάθαρα για πρόωρες εκλογές, πιστεύοντας πως αν επικρατήσουν στη μάχη αυτή θα αλλάξουν τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό, όπως το γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Με απλά λόγια, δε θα στεναχωρηθούν ιδιαίτερα αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, μιας και οριοθετούν ως κορυφαίο διακύβευμα την επικράτηση επί του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την παράταση του κυβερνητικού βίου πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες και με τις γνωστές παθογένειες του τελευταίου εξαμήνου.

Θα λάβει, ωστόσο, περισσότερες από 164 ψήφους ο Σταύρος Δήμας; Ήδη έχουν ξεκινήσει τα στοιχήματα...

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Προεδρικής εκλογής στο TIMELINE του newsbomb.gr που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις