ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν «βγαίνουν» τα κουκιά ούτε της 2ης ψηφοφορίας!

Δεν «βγαίνουν» τα κουκιά ούτε της 2ης ψηφοφορίας!

Η αριθμητική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να «σπάσει» ακόμα και τους νόμους της στατιστικής επιστήμης, αφού με βάση τα δεδομένα μόνο ένα θαύμα μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Του Κώστα Τσιτούνα

Παίρνοντας ως βάση δεδομένων τα όσα συνέβησαν στην πρώτη ψηφοφορία είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πιάσει τα επιθυμητά αποτελέσματα ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι από τη δεξαμενή των 24 ανεξαρτήτων κατάφεραν να αποσπάσουν μόνο 5 «ΝΑΙ» τότε οι προβλέψεις είναι τραγικές και για τη δεύτερη ψηφοφορία.

Τα σίγουρα «ΝΑΙ», πλήν των 155, ήταν μόνο των ακολούθων: Γιώργου Νταβρή, Χρήστου Αηδόνη, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρου Λυκούδη και Γρηγόρη Ψαριανού, παρά το γεγονός ότι ο Σαμαράς είπε στους βουλευτές: «Μην ψηφίσετε με βάση την δυσσφορία σας για την κυβέρνηση, ψηφίστε για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δεν έπεισε δηλαδή ούτε με αυτό το επιχείρημα.

Διαβάζοντας αναλυτικά το infographic του Newsbomb εξάγονται ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

vouli2 graphic

Ακόμα δηλαδή κι αν λογίσουμε τους απόντες ως αναποφάσιστους, οι οποίοι στη δεύτερη ψηφοφορία θα πειστούν και θα ψηφίσουν «ΝΑΙ», από τους 160 θα πάμε στους 164.

Από εκεί και πάνω πρέπει να αρχίσουν τα σενάρια και τα... θαύματα.

Τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 127 «ΝΑΙ»

ΠΑΣΟΚ: 28 «ΝΑΙ»

ΣΥΡΙΖΑ: 71 «ΠΑΡΩΝ»

ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 16 «ΠΑΡΩΝ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 12 «ΠΑΡΩΝ»

ΚΚΕ: 12 «ΠΑΡΩΝ»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 10 «ΠΑΡΩΝ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 13 «ΠΑΡΩΝ» - 2 «ΝΑΙ» ΚΑΙ 2 ΑΠΟΝΤΕΣ: Κώστας Γιοβανόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης (λόγω θανάτου του πατέρα του Κασαπίδη)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: 3 «ΝΑΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ 2 ΑΠΟΝΤΕΣ: Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Για άλλη μια φορά πρέπει να επαναλάβουμε αυτό που πολλές φορές έχουμε γράψει από το Newsbomb.gr ότι η στόχευση των συνεργατών του πρωθυπουργού είναι στο να καταφέρουν να αποσπάσουν βουλευτές από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και από τους ΑΝ.ΕΛ. κάτι που μέχρι τώρα φαίνεται εξόχως δύσκολο.

Ίσως η μοναδική ελπίδα για τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο είναι να αποσπάσουν στην δεύτερη ψηφοφορία και τους 24 ανεξάρτητους και να φτάσει τους 179, σενάριο που όμως αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Σε αυτή την περίπτωση οραματίζονται ότι τουλάχιστον 3 άτομα από τη ΔΗΜ.ΑΡ. θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» για να σωθεί η παρτίδα.

Όμως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ουδείς από την ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πρόκειται να προβεί σε αυτή την ενέργεια αν πρώτα δεν δει τους 179.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε πως οι βουλευτές που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ», θα πρέπει να έχουν ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα για να ψηφίσουν στις 23 ή στις 29 Δεκεμβρίου «ΝΑΙ», άλλως θα στιγματιστούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προσωπικότητας που στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας ο κ. Μελάς ο οποίος, ενώ ψήφισε «ΠΑΡΩΝ», βγήκε αμέσως και σε δημόσιες δηλώσεις του είπε ότι στις άλλες δύο ψηφοφορίες θα ψηφίσει θετικά.

Τελικός κριτής όλων ο λαός!

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbom

Σχετικές ειδήσεις