ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή ΠτΔ: Πώς θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία

Εκλογή ΠτΔ: Πώς θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία

Νέο πολιτικό ενδιαφέρον έχει η δεύτερη ψηφοφορία, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που δείχνει να έχει επηρεάσει τη στάση ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών, ωστόσο η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ δεν θα είναι διαφορετική από την πρώτη.

Έτσι, τα δεδομένα που ισχύουν για τα μέλη του Κοινοβουλίου, παραμένουν ίδια και στην δεύτερη ψηφοφορία που θα γίνει αύριο, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία αρχίζει στις 12:00 το μεσημέρι, και σύμφωνα με τον ισχύοντα κοινοβουλευτικό κανονισμό, όποιος βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου δηλώνει «παρών».
Μοναδικός προτεινόμενος παραμένει ο Σταύρος Δήμας ως εκ τούτου το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που θα τον ψηφίσουν. Οι υπόλοιποι καταμετρώνται ως «παρόντες».

Κάθε βουλευτής που ακούει το όνομά του, σηκώνεται όρθιος και εκφράζει την προτίμησή του, χωρίς να δικαιολογεί την ψήφο του.

Υπενθυμίζεται, ότι το όριο παραμένει στις 200 ψήφους. Εφόσον απαιτηθεί και τρίτη ψηφοφορία, αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου και τότε πρέπει να διασφαλιστεί η θετική ψήφος 180 βουλευτών.

Σχετικές ειδήσεις