ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε «Ναι», ούτε «Όχι» για δημοψήφισμα -εκλογές

Ούτε «Ναι», ούτε «Όχι» για δημοψήφισμα -εκλογές
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για δημοψήφισμα-εκλογές

Δεν διευκρίνισε ο πρωθυπουργός τις κυβερνητικές προθέσεις σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο κ. Παπανδρέου μετά τη δίωρη συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «συναίνεση του λαού», δήλωση που εκτιμάται ότι, δεν κλείνει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ή ακόμη και πρόωρης προσφυγής των εκλογών.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, είναι επιτακτική η συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων αλλά και μέσα στο λαό, προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι ανοιχτός σε κάθε καλή ιδέα.

«Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί», είπε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα για αναπτυξιακή πορεία και δίκαιη κοινωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γιώργος Πεταλωτής πυροδότησε νέα σενάρια μη ξεκαθαρίζοντας τη θέση της κυβέρνησης. «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι, όπου χρειάζονται συναινέσεις και συμφωνίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει σκέψη δημοψηφίσματος».

Πάντως ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του πρόεδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα στις 14:00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, στα γραφεία του κινήματος στην οδό Ιπποκράτους.