ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογεί το e-mail του Μνημονίου η Νέα Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογεί το e-mail του Μνημονίου η Νέα Δημοκρατία

Επικοινωνιακή αντεπίθεση της Κουμουνδούρου - Στο στόχαστρο οι δηλώσεις Σπυράκη, Ασημακοπούλου και Κύρτσου.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Επικοινωνιακή αντεπίθεση απέναντι στη «μονταζιέρα» του Μαξίμου ετοιμάζει η Κουμουνδούρου, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στην τρόϊκα και τους δανειστές, όπως αυτές εμπεριέχονται στο περίφημο απαντητικό e-mail του Γκίκα Χαρδούβελη.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (κλειστό γυμναστήριο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο) το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεντρώσει ήδη διαδοχικές δηλώσεις επιφανών στελεχών της κυβέρνησης, με τις οποίες επιβεβαιώνεται πως έχουν αποφασιστεί νέες περικοπές στις συντάξεις, αλλά και οι παρεμβάσεις στα εργασιακά, όπως και η αύξηση - διπλασιασμός - του ΦΠΑ σε ήδη πρώτης ανάγκης, πέραν του τουρισμού.

Ομολογούν τη μείωση συντάξεων

Συγκεκριμένα, υπάρχουν το τελευταίο 48ωρο διαδοχικές δηλώσεις της εκπροσώπου, Μαρίας Σπυράκη, της πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και του ευρωβουλευτή, Γ. Κύρτσου. Ειδικότερα ο τελευταίος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ζήτησε ουσιαστικά μείωση συντάξεων (!) προκειμένου να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα!

«Το ασφαλιστικό "τραβάει" από τον προϋπολογισμό 13 με 14 δισ. ευρώ και η τρόϊκα ζητάει να μειωθεί στα 11 προκειμένου να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και να παραμείνει βιώσιμο το χρέος».

Επίσης, η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε πως «το e-mail είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στους ψηφοφόρους».

Με τη σειρά της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι «θα φέρουμε το email στη Βουλή αν εκλεγούμε».

Όπως είχε αναφέρει κατ'αποκλειστικότητα το Newsbomb.gr, στο περίφημο e-mail του υπουργού Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη προς την τρόϊκα διατυπωνόταν η πλήρης αποδοχή των νέων οδυνηρών μέτρων που αφορούν στην περικοπή των συντάξεων, περιλαμβανομένων των επικουρικών και των κατώτατων, της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και του περιορισμού των απεργιών, το διπλασιασμό του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία και την σημαντική αύξησή του (40%) για είδη πρώτης ανάγκης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις