ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στις 25 Γενάρη η υποταγή τελειώνει

Τσίπρας: Στις 25 Γενάρη η υποταγή τελειώνει

Βέβαιος για μια μεγάλη νίκη Του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο Του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεσμευόμαστε στο αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά μας, δεν θα παρασυρθούμε από τις δημοσκοπήσεις» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα και ενθουσιώδη συνθήματα.

«Δεν θα παρασυρθούμε ούτε από τις ανοίκειες και ανήθικες επιθέσεις των αντιπάλων μας. Ούτε από τις κάθε λογής προβοκάτσιες εις βάρος μας. Ούτε από τις απειλές των άσπονδων φίλων της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά εργαστήρια της λιτότητας. Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε συλλογικά με μοναδικό μας γνώμονα ότι έχουμε μόνο μια δυνατότητα: Να νικήσουμε.»

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί, όπως είπε, «να δώσουμε όλοι μαζί, με ενότητα και αποφασιστικότητα, με σταθερότητα και ευρύτητα, με την καρδιά και με το νου, τη μάχη από σπίτι, σε σπίτι. Από πόλη σε πόλη. Και από χωριό σε χωριό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο το πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο «θα βάλει τέλος στην κοινωνική τραγωδία, στον εφιάλτη της λιτότητας και του αυταρχισμού».

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στο συνέδριό μας σήμερα είναι παρούσα όλη η Ελλάδα. Όχι βέβαια η Ελλάδα των μνημονίων και των παπαγάλων τους. Αλλά η Ελλάδα του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα της φτώχειας και της αξιοπρέπειας που δεν παραδίνεται στη μοίρα της, αλλά πασχίζει να την αλλάξει. Η Ελλάδα που απαιτεί δικαιοσύνη. Η Ελλάδα που επιμένει κι αντιστέκεται.Η Ελλάδα που ελπίζει. Η Ελλάδα της δημοκρατίας, που ξεπερνάει κομματικούς φραγμούς και κατασκευασμένες φοβίες, για να διεκδικήσει το δίκιο της. Αυτή η Ελλάδα μας τραβάει όλους από το μανίκι. Και απαιτεί να υπηρετήσουμε με ευθύνη, με αποφασιστικότητα, με γενναιότητα, με αποτελεσματικότητα, με ενότητα, τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσής της από την απολυταρχία των μνημονίων.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η φθαρμένη κυβέρνηση Σαμαρά. «Αλλά και το γερασμένο, αμαρτωλό και αδιόρθωτο σύστημα εξουσίας που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο ασυδοσίας. Και την ενημέρωση σε προπαγάνδα φόβου. Τη δημοκρατία σε βιομηχανία τροπολογιών και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Και την εθνική κυριαρχία σε πουκάμισο αδειανό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Α. Σαμαρά υποστηρίζοντας πως «κρύβεται από το φως και ανασύρει φαντάσματα. Νεκρανασταίνει το φόβο. Νεκρανασταίνει το Grexit. Νεκρανασταίνει τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες τις εκδοχές του. Πότε όμως έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα ο κος Σαμαράς; Αλήθεια έλεγε όταν καταδίκαζε το μνημόνιο; Ή όταν το διαφήμιζε και το εφάρμοζε;Αλήθεια όταν αναλάμβανε τις 18 προεκλογικές δεσμεύσεις διαπραγμάτευσης; Ή όταν ως πρωθυπουργός υλοποιούσε τα ακριβώς τα αντίθετα; Αλήθεια όταν προπαγάνδιζε ότι η Ελλάδα μπήκε στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης; Ή τώρα που θρηνεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού; Η απάντηση είναι ότι ο κ. Σαμαράς αλήθεια λέει πάντα. Γιατί η μόνη αλήθεια του είναι η εξουσία. Μια εξουσία μάλιστα στην υπηρεσία των συμφερόντων που θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο και αποικία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αφήνουμε το κ. Σαμαρά να ασχολείται με τα ζόμπι και εμείς δεν γυρίζουμε απλώς σελίδα. Αλλάζουμε βιβλίο. Εκείνοι με τα ζόμπι εμείς με τη ζωή, με την ελπίδα, με το αύριο αυτού του τόπου. Εκείνοι με το χθες το οδυνηρό, εμείς με το αύριο το ελπιδοφόρο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα και στην Ευρώπη διαμηνύοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη που αλλάζει. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς είναι η οπισθοφυλακή του κυρίου Σόιμπλε στην Ευρώπη της λιτότητας που υποχωρεί. Αλλά στις 25 του Γενάρη δε ψηφίζει ο κος Σόιμπλε... Ψηφίζουν οι Έλληνες. Δυστυχώς για τον κύριο Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε για ψέματα τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά καθώς, όπως υποστήριξε, είναι έτοιμοι αν επανεκλεγούν να υπογράψουν νέο μνημόνιο με τους δανειστές. «Αυτή είναι η αλήθεια που νομίζει ότι θα κρύψει η Νέα Δημοκρατία από τον ελληνικό λαό. Αλλά σήμερα σε αντίθεση με το 2012, δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι έχουν συμφωνήσει σε νέα σκληρά μέτρα λιτότητας. Και ακόμη χειρότερα ότι έχουν συμφωνήσει και αποδεχτεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές αν επανεκλεγούν, ένα πογκρόμ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.Κάποτε η προπαγάνδα απειλούσε ότι θα 'ρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια. Σήμερα τα σπίτια του λαού κινδυνεύουν αλλά όχι από τους κομμουνιστές, ούτε από τους αριστερούς.Τα σπίτια του λαού κινδυνεύουν από τις τράπεζες, τα νέα μνημόνια και από τον κο Σαμαρά που τα έχει ήδη αποδεχτεί και συνυπογράψει».

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στις 25 Γενάρη το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Υποταγή ή διαπραγμάτευση. Λιτότητα ή ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «θα δώσουμε τη μάχη για την απαλλαγή της Ελλάδας από το βραχνά του χρέους. Διεκδικώντας μέσα από μια ειλικρινή αλλά αποφασιστική διαπραγμάτευση, με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού μας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Διότι το χρέος δεν είναι απλώς δυσβάστακτο. Είναι αντικειμενικά αδύνατον να αποπληρωθεί. Δεν γίνεται η Ελλάδα να παίρνει δανεικά για να ξεπληρώνει δανεικά».

Σχετικές ειδήσεις