ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θερμό επεισόδιο» Βενιζέλου-Ντινόπουλου

«Θερμό επεισόδιο» Βενιζέλου-Ντινόπουλου
Η υπόθεση των υποβρυχίων προκάλεσε «θερμό επεισόδιο» στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου

Η υπόθεση των υποβρυχίων προκάλεσε «θερμό επεισόδιο» στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε σε κατάθεση μάρτυρα-υπαλλήλου του ΣΔΟΕ στην προανακριτική, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Ο κ. Ντινόπουλος ανέγνωσε τμήμα της κατάθεσης, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είπαν ότι ήταν δύσκολη η προσβασιμότητα στο υπουργείο Άμυνας επί Ευάγγελου Βενιζέλου.

Απαντώντας ο υπουργός κατηγόρησε το βουλευτή ότι, λειτούργησε κατά παράβαση του Κανονισμού του Σώματος και της ποινικής δικονομίας, καθώς ανέγνωσε απόρρητο υλικό της Προανακριτικής.

«Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος θα του επιτρέψει να εξακολουθήσει να είναι μέλος. Και δεν ξέρω αν εξετάστηκε νομίμως ο υπάλληλος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανακοίνωσε, αφενός, ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να διενεργήσει έρευνα για το ΣΔΟΕ, και αφετέρου ότι, ο ίδιος θα διατάξει έρευνα ώστε να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.