ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ιταλοί πολιτικοί και διανοούμενοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Ιταλοί πολιτικοί και διανοούμενοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται Ιταλοί πολιτικοί της αριστεράς, της κεντροαριστεράς και διανοούμενοι, οι οποίοι έδωσαν το πρωί της Παρασκευής (16/1) συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα της ιταλικής Βουλής υπό το τίτλο: «Αν αλλάξει η Ελλάδα, αλλάζει η Ευρώπη».

Παράλληλα, οργανώθηκε μετάβαση στην Αθήνα περισσότερων από διακοσίων εκπροσώπων της ιταλικής Αριστεράς, αλλά και απλών πολιτών, με την «Ταξιαρχία Καλημέρα», προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά και να εκφράσουν την εγγύτητά τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν το λόγο, μεταξύ άλλων, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Λουτσιάνα Καστελίνα, ο επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» Νίκι Βέντολα, οι Στέφανο Φασίνα και Πίπο Τσιβάτι (στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μ. Ρέντσι) και ο Πάολο Φερέρο, γραμματέας του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

«Μετά από τόσα χρόνια, κατεβαίνω στην Αθήνα για κάτι το ευχάριστο, για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και την υποστήριξή μου στην πορεία νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κόμμα που κατάφερε να σταθεί αποτελεσματικά στο πλευρό του ελληνικού λαού, να ανοίξει διάλογο με την κοινωνία», δήλωσε η Λουτσιάνα Καστελίνα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι λαϊκιστής, εκπροσωπεί την πραγματική εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, για να δοθεί μια ευρύτερη ευκαιρία, στην Ευρώπη των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων», σημείωσε ο Νίκι Βέντολα.

Σύμφωνα με το βουλευτή του «Δημοκρατικού Κόμματος» Στέφανο Φασίνα, «στις 25 Ιανουαρίου διακυβεύεται η ίδια η Δημοκρατία, αφού είναι απαράδεκτη η όποια έξωθεν παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές».

Ο δε κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι, σε μήνυμά του υπογράμμισε ότι «η λέξη Δημοκρατία επιστρέφει στην κοιτίδα της και η Ελλάδα μάς διδάσκει ότι κανείς δεν μπορεί να σωθεί, όταν μένει απομονωμένος».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου πήρε το λόγο ο Αργύρης Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα θα εκλέξει ελεύθερα τη νέα της κυβέρνηση», ενώ «θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι δεν τίθενται περιορισμοί στη Δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν, λέγοντας πως η μάχη που δίνει στην Ελλάδα είναι μάχη για ολόκληρη την Ευρώπη, οι ευρωβουλευτές Μαρίζα Ματίας, από το Μπλόκο της Αριστεράς στην Πορτογαλία και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Ερνεστ Ούρτασουν, μέλος της Πρωτοβουλίας για μια Πράσινη Καταλονία, αλλά και ο Στέφαν Εκ από τη Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι τρεις ευρωβουλευτές πήραν μέρος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικολογία και επισκέφθηκαν το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, καθώς και τις εγκαταστάσεις της Coca Cola, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν υποψήφιοι βουλευτές.

Σχετικές ειδήσεις