ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Βαρουφάκης: Προτιμότερη η αντιπολίτευση από τη συνεργασία

Εκλογές 2015 – Βαρουφάκης: Προτιμότερη η αντιπολίτευση από τη συνεργασία

Την αντιπολίτευση θα προτιμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν πάρει αυτοδυναμία και αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα τα οποία επιμείνουν σε πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη – Τι είπε για το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη.

«Είμαστε ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, αλλά οι θέσεις μας είναι λογικές», σημειώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως με βάση αυτές τις θέσεις θα διαπραγματευτεί με την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν αποδεχθεί την πολιτική του κόμματός του, δείξει στην Ελλάδα την έξοδο και η χώρα αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης απαντά:

«Αν το κάνει αυτό η Ευρώπη, θα σημαίνει πως υπάρχει μια ισχνή δημοκρατία. Αν στο κρατίδιο του Τέξας, όπου ζω τα τελευταία τρία χρόνια, είχε μια διαφορετική αντιμετώπιση από την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον θα έβγαζε το Τέξας εκτός ΗΠΑ. Αν, λοιπόν, η Ευρώπη δεν επιθυμεί να κάνει μαζί μας ένα λογικό διάλογο και εμμείνει στη θέση της ότι δεν υπάρχει καταστροφή (στην Ελλάδα), τότε αυτοί θα είναι, που θα ευθύνονται για τη διάλυσή της, όπως το έχουν κάνει δύο φορές τα τελευταία 100 χρόνια. Δεν θα φέρουμε εμείς την ευθύνη».

Σχετικές ειδήσεις