ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: O ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στον «εθνικό εξευτελισμό» γράφει το BBC

Εκλογές: O ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στον «εθνικό εξευτελισμό» γράφει το BBC

Με εκτενές δημοσίευμά του το BBC αναφέρεται στη χθεσινή (22/01/2015) ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κεντρικό άρθρο του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου τονίζει ότι λίγα 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του προεκλογικής ομιλίας στην Ομόνοια, αυτοδυναμία και διαβεβαίωσε ότι θα βάλει τέλος στον «εθνικό εξευτελισμό».

«Τη Δευτέρα, η εθνική ταπείνωση θα τελειώσει. Ζητάμε για μια πρώτη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα» ανάφερε ο κ. Τσίπρας. Όπως διαβεβαίωσε ακόμα τον ελληνικό λαό, μια νέα εποχή ξεκινά από τη Δευτέρα για την Ελλάδα.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το δικό του ιστορικό ραντεβού με τον ελληνικό λαό για τις 26 Ιανουαρίου, ως ο επόμενος Πρωθυπουργός, δεσμευόμενος ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα και εγχώρια διαπλοκή, παρά μόνο τα συμφέροντα της πατρίδας και των πολιτών της.

Ζήτησε από τους υποστηρικτές για μια σαφή εντολή για να μπορέσει να τελειώσει τις πολιτικές λιτότητας της χώρας αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, ενώ επανέλαβε την υπόσχεσή του μειωθεί στο μισό το χρέος της Ελλάδας.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα αναγνωσθεί αυτούσιο σε μια εβδομάδα στην ελληνική Βουλή, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε –μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει τη Γερμανία ενώπιον των ευθυνών της και θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Και φρόντισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο να διαμηνύσει και πάλι προς την Άνγκελα Μέρκελ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποταχθεί στις κερδοσκοπικές ορέξεις των τροϊκανών, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με την τρόικα και δεν πρόκειται ούτε καν να δεχτεί... Ελληνες εκπροσώπους του ΔΝΤ στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει.

Όπως αναφέρει το BBC, οι αγορές παρακολουθούν με αγωνία τις ελληνικές εκλογές, ενώ ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου Mark Lowen τονίζει ότι ο λαός είναι έτοιμος πλέον να δώσει την ευκαιρία στην Αλέξη Τσίπρα, κάτι το οποίο άλλωστε φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Σχετικές ειδήσεις