ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί δεν πρέπει να ψηφίσω Μάκη Βορίδη στις εκλογές

Γιατί δεν πρέπει να ψηφίσω Μάκη Βορίδη στις εκλογές

Όταν ένας υποψήφιος βουλευτής -και μάλιστα υπουργός- αναγκάζεται να ακυρώσει προεκλογική του ομιλία τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές υπό το φόβο «γιουχαΐσματος», τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γι' αυτόν...

Ο υποψήφιος βουλευτής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία και υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ακύρωσε την προγραμματισμένη συγκέντρωσή του στην Παλλήνη, καθώς πολίτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει.

Ο κ. Βορίδης χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από τους πολίτες, όχι μόνο ως εκπρόσωπος της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας, αλλά και λόγω του πρόσφατου παραληρήματός του στον Ασπρόπυργο:

«Η δικιά μας η γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή».

Οι εποχές με τα τσεκούρια μπορεί να είναι μακρινό παρελθόν, όμως η ακροδεξιά ιδεολογία του κ. Βορίδη είναι πάντα παρούσα και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί, προς τρομοκράτηση των ψηφοφόρων.

Η «αγάπη» του κ. Βορίδη στην καταστολή είχε φανεί και από τα επεισοδιακά εγκαίνια των νέων χειρουργείων του «Ευαγγελισμού», όταν το νοσοκομείο γέμισε με ΜΑΤ, για να απωθηθούν οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας και ο υπουργός να ολοκληρώσει ανενόχλητος τη φιέστα του.

evaggelismo

Η δε διακήρυξη Βορίδη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας, ότι θα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, αντικαταστάθηκε στην πραγματικότητα από το «στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων». Πρώτη απόδειξη, το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της ΕΣΑΝ Α.Ε, για το οποίο οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών κατήγγειλαν ότι σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, προς όφελος των ιδιωτών.

Η δεύτερη, τρανή απόδειξη ήρθε λίγο αργότερα. Ήταν η σκανδαλώδης μεταβίβαση του πρώην κοινωφελούς νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία ο κ. Βορίδης έφερε φωτογραφική τροπολογία στη βουλή, ώστε να νομιμοποιηθεί το χάρισμα ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου σε εξευτελιστικό αντίτιμο, με τα χρέη πολλών εκατομμυρίων σβησμένα...

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μάκης Βορίδης, αναγκάστηκε να υπερασπιστεί ουκ ολίγες φορές τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω της μεταβίβασης του «Ερρίκος Ντυνάν», καταφεύγοντας ακόμα και σε ψεύδη: την κατακραυγή των εργαζομένων του νοσηλευτηρίου προκάλεσε ο ισχυρισμός του στη βουλή, ότι δέχτηκε «ευχαριστήρια» επιστολή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εκπλειστηριασμού.

Παράλληλα, έλεγε προκλητικά «παίξατε και χάσατε» στους ιδιώτες για την προηγούμενη συνεργασία τους με το «Ερρίκος Ντυνάν», την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να προσελκύσει επενδύσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη. «Ξέρετε, οι συνεργασίες έχουν πάντα έναν πιστωτικό κίνδυνο» υποστήριζε, για να δικαιολογήσει την ανοχή σε «φέσια» δεκάδων εκατομμυρίων προς επιχειρήσεις, από άλλες, που «εξυγιαίνονται» με... κυβερνητική χείρα βοηθείας.

Έχοντας σημαντικό μερίδιο στη λήψη της απόφασης για την προεκλογική στρατηγική τρομολαγνείας, που ακολούθησε η «Συγγρού», γυρνάει μπούμερανγκ η χοντροκομμένη προπαγάνδα στην οποία πόνταρε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή θα δώσει ένα μάθημα στον κ. Βορίδη, όταν θα ψάχνει να βρει πού πήγαν οι ψηφοφόροι του...

makis-copy

Σχετικές ειδήσεις