ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015- Γ. Τόλιος: Μόνο ο Σαμαράς πιστεύει ότι το χρέος είναι βιώσιμο

Εκλογές 2015- Γ. Τόλιος: Μόνο ο Σαμαράς πιστεύει ότι το χρέος είναι βιώσιμο

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το ομολογούν όλοι οι αναλυτές σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας, Γιάννης Τόλιος.

Μιλώντας στο προεκλογικό ραδιοφωνικό debate του Alpha 989, ο κ. Τόλιος τόνισε την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και τόνισε ότι μόνο ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι είναι βιώσιμο.

Για το οξύ πρόβλημα της ανεργίας και τους τρόπους αντιμετώπισης του, ο κ. Τόλιος ανέφερε ότι «ο κύριος φορέας που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των θέσεων εργασίας θα μπορούσε να είναι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η αυτοδιοίκηση -περιφερειακή και τοπική- καθώς επίσης η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας».

Τέλος, σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, ο κ. Τόλιος σημείωσε ότι «η ασφάλεια του πολίτη έχει να κάνει πρώτα από όλα με προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και όχι με πολιτικές αυταρχισμού».

Ερωτηθείς για το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης που συζητείται στην ΕΚΤ απάντησε ότι: «Αυτό που συζητάει να κάνει τώρα η ΕΚΤ έπρεπε να το είχε ήδη κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2011 είχε φέρει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα του Ευρωομολόγου γιατί θα μπορούσε να ελαφρυνθεί το βάρος δανεισμού για τις χώρες που έχουν πρόβλημα».

Για τα αποθεματικά των ταμείων που βρίσκονται στο κόκκινο σημείωσε ότι έχουν μεγάλες ευθύνες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαχείρισή τους.

Σχετικές ειδήσεις