ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μαγκριώτης: Διασφαλισμένη η 5η δόση, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Γ. Μαγκριώτης: Διασφαλισμένη η 5η δόση, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου
«Εμείς, τις επόμενες ημέρες αφού παρουσιάσουμε και δημόσια τις θέσεις μας θα πάμε στο κοινοβούλιο θα συζητήσουμε τις θέσεις αυτές..

«Εμείς, τις επόμενες ημέρες αφού παρουσιάσουμε και δημόσια τις θέσεις μας θα πάμε στο κοινοβούλιο θα συζητήσουμε τις θέσεις αυτές στο κοινοβούλιο, θα ψηφίσει το κοινοβούλιο και με τις θέσεις αυτές θα πάει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 για να διαπραγματευτεί όχι την 5η δόση, η οποία από στη στιγμή που όλα αυτά ψηφιστούν φαντάζομαι ότι είναι διασφαλισμένη και έτσι θα έχουμε μισθούς και συντάξεις και τους επόμενους μήνες, αλλά για να διαπραγματευτεί αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς.

Στις 24 και 25 θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του μνημονίου που έγινε το Μάρτη στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής για την επιμήκυνση αποπληρωμής των 110 δις και τη μείωση του επιτοκίου κατά μια μονάδα. Και δεν θα διαπραγματευθεί μόνο αυτό αλλά και συνολικότερα το δημόσιο χρέος της χώρας. Αυτή είναι η συζήτηση που γίνεται. Και αυτή είναι η ουσία της επαναδιαπραγμάτευσης», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, στον ΑΝΤ1 97,2.

Για την νέα παρέμβαση Όλι Ρεν

Σχετικάμε τη νέα ωμή παρέμβαση του Φιλανδού Επιτρόπου, στα εσωτερικά της χώρας και τις νέες πιέσεις για συναίνεση στα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Υποστήριξε πως ο Επίτροπος δεν απευθύνεται στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη.

«Ο Ολι Ρεν δεν μιλάει στο ελληνικό πολιτικό σύστημα όταν κάνει αυτή την δήλωση. Είναι επίτροπος της Ε.Ε. και με τη δήλωσή του αυτή απευθύνεται στους πολίτες της Ευρώπης, και στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτά που τα επόμενα 24ωρα θα πάνε να ψηφίσουν, όλα αυτά, υπέρ της Ελλάδας. Εάν λοιπόν η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία λέει :ότι «εγώ θέλω να μου δίνετε τα λεφτά ευρωπαίοι αλλά δεν θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω για να πετύχω τους δυο στόχους, πρώτον να μην ξαναφτιάξω χρέος και έλλειμμα, και δεύτερο να γυρίσω με χαμηλότερο επιτόκιο και σε μακρύτερο χρόνο αυτά που μου δίνετε τώρα για να με βοηθήσετε». Αυτό το μήνυμα το στέλνει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια των κρατών και βεβαίως στην κοινωνία της Ευρώπης», υποστήριξε, δηλώνοντας παράλληλα πως εμάς δεν χρειάζεται να μας στείλει μήνυμα ο Ολι Ρεν γιατί εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

«Απευθύνεται στα ελληνικά πολιτικά κόμματα αλλά το ακροατήριο του είναι οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι πολίτες …Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να το ψηφίσουν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια τις ρυθμίσεις που διεκδικούμε μέσα από την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου 24 και 25 για να μπορέσει η χώρα να πληρώσει σε μεγαλύτερο χρόνο με μικρότερο επιτόκιο και την πρόσθετη βοήθεια», κατέληξε.