ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Μακρή: Στόχος το «πρόγραμμα–γέφυρα». Θα φθάσουμε μέχρι τέλους

Ρ. Μακρή: Στόχος το «πρόγραμμα–γέφυρα». Θα φθάσουμε μέχρι τέλους

Ένα «πρόγραμμα - γέφυρα» εξακολουθεί να είναι ο στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε πιέζουν για παράταση του μνημονίου, όπως επιβεβαίωσε η Ραχήλ Μακρή, η οποία επανήλθε στη θέση της για τον ΕLA και την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, που είχε διατυπώσει προεκλογικά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διευκρίνισε πως ότι η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται μέσω των 60 δισ. ευρώ από το μηχανισμό του ELA και όχι με τη μορφή χαρτονομίσματος, όπως συνέβη στην Ιρλανδία όπου τα ATM δεν είχαν διαθέσιμό ρευστό, ενώ υπογράμμισε πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα δεν θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Παράλληλα, η κ. Μακρή τόνισε ότι: «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Καμία πλευρά δεν θα προβεί σε μονομερή ενέργεια. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα-γέφυρα».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου δεν θα ενεργοποιηθεί ο ELA από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ για τις δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μπαλτάκος είναι γνωστό ότι ήταν αντιμνημονιακός από την πρώτη ημέρα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρωτοσέλιδο της Αγοράς σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

«Γιατί δεν κάνει η κυβέρνηση μια αίτηση για παράταση, να έχει τους τρεις μήνες μπροστά της να παρουσιάσει το πρόγραμμά της; Βάσει αυτού που λέει ο κ. Χατζηνικολάου εγώ θα ρωτήσω την κ. Μακρή», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις