ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Με τον Ουκρανό πρόεδρο ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την κρίση στις σχέσεις με την Ρωσία και αναμένεται να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουκρανία και η Ρωσία για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Ποροσένκο να λάβει μέτρα για την προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα έχει ως εξής (ώρες Βελγίου):

10:00 Συνάντηση με τον Βέλγο Πρωθυπουργό κ. Σαρλ Μισέλ

11:15 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο

12:00-13:00 Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον, και την Πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα

13:00 Ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς

13:45 Γεύμα εργασίας της Συνόδου Κορυφής

Σχετικές ειδήσεις