ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε ο Σαμαράς από τον Καραμανλή

Τι ζήτησε ο Σαμαράς από τον Καραμανλή

Το αιφνίδιο (;) τηλεφώνημα που δέχτηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απ΄τον Αντ. Σαμαρά φυσικά και είχε ως αντικείμενο τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ., που είναι εργώδεις και φορτισμένες κατά Σαμαρά.

Ανησυχεί σφόδρα για τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Βέβαια, όπως πληροφορηθήκαμε, στη σύντομη τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο συζήτησαν και τη συνεδρίαση του Eurogroup και συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη διαπραγμάτευση, καθώς και στο ότι σήμερα μάλλον είναι ανέφικτο να προκύψει συμφωνία.

Ωστόσο το βασικό «μενού» ήταν τα εσωκομματικά.

Εμφανώς θορυβημένος ο Αντ. Σαμαράς από «δείπνα», μυστικές συναντήσεις και εν γένει διεργασίες που αντικειμενικά στρέφονται εναντίον του, ζήτησε απ' τον Κ. Καραμανλή διακριτικά και έμμεσα να ασκήσει την επιρροή του προκειμένου να συγκρατηθούν βουλευτές και στελέχη που θέτουν ευθέως ακόμα και θέμα διαδοχής του, ώστε να μην θέσουν αυτό το θέμα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο., την Πέμπτη.

Επικαλέστηκε προς τούτο την κρισιμότητα των στιγμών που περνά η χώρα μας ισχυριζόμενος ότι μέσα σε αυτό το πολιτικό τοπίο μια ανακίνηση θέματος ηγεσίας στη Ν.Δ. θα δημιουργούσε έντονη εσωστρέφεια.

Ο Κ. Καραμανλής περιορίστηκε στο να επισημάνει, ότι οι εξελίξεις στα εσωκομματικά θα πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο, που να μην απειλεί την ενότητα της παράταξης.

Γενικά πάντως ο Σαμαράς είναι πολύ ανήσυχος απ' τις εναντίον του ζυμώσεις. Φοβάται ότι η αμφισβήτησή του μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά κυρίως φοβάται μια επανενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή, τον οποίο έχουν έτσι κι αλλιώς σημείο αναφοράς όλοι σχεδόν όσοι ζητούν απ' τον αρχηγό της Ν.Δ. να αναλάβει τις ευθύνες του.

Και αυτό προφανώς επιχείρησε να αποτρέψει με το τηλεφώνημά του...

Σχετικές ειδήσεις