ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Wall Street Journal: Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιφρονεί την ευπρέπεια

Wall Street Journal: Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιφρονεί την ευπρέπεια

Το στυλ του Γιάνη Βαρουφάκη ενοχλεί τους ομολόγους του, γράφει η Wall Street Journal, τονίζοντας πως «ο νέος Υπουργός Οικονομικών περιφρονεί την ευπρέπεια, σύμφωνα με αξιωματούχους, περιπλέκοντας τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο «οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης κουνούσαν τα κεφάλια τους όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης επανειλημμένως μίλησε στους δημοσιογράφους, μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, για αφερέγγυα και χρεοκοπημένη κυβέρνηση».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αποκαλύπτει πως στα Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας και της Δευτέρας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι επέπληξε τον κ. Βαρουφάκη, προειδοποιώντας τον να είναι προσεκτικός στα λόγια του, καθώς τέτοιου είδους δηλώσεις δεν είναι καλές για τις αγορές και, επιπροσθέτως, επιτείνουν το πρόβλημα εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

«Πρόκειται για πολιτισμική σύγκρουση» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη Ευρωπαίο αξιωματούχο. «Είναι 18 υπουργοί Οικονομικών που κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου και ένας αλλιώτικος, ριζοσπάστης ακαδημαϊκός οικονομολόγος που δεν έχει βρεθεί σε κυβερνητική θέση ξανά».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται και η δυσφορία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ όταν είδε τον Γιάνη Βαρουφάκη να μπαίνει στην αίθουσα συσκέψεων με είκοσι λεπτά καθυστέρηση και τη συνοδεία κάμερας – η οποία, όπως αποδείχτηκε, ακολουθούσε τον Μάριο Ντράγκι.

«Με αντιμετωπίζουν σαν παραδείσιο πουλί γιατί μιλάω για μακροοικονομική. Είναι συγκλονιστικό για εμένα το γεγονός πως μία σχεδόν προχωρημένη συζήτηση για οικονομικά, θεωρείται δείγμα κακών τρόπων» ήταν η απάντηση του ίδιου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Varoufakis copy copy

Σχετικές ειδήσεις