ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνή ΜΜΕ: Σε πόλεμο για το τίποτα Ελλάδα και Ευρώπη

Διεθνή ΜΜΕ: Σε πόλεμο για το τίποτα Ελλάδα και Ευρώπη

Με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, ο διεθνής τύπος μιλά "για βλακώδη αυστηρότητα" της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα ενώ επισημαίνει πως εξακολουθεί να σοβεί ο κίνδυνος νέου αδιεξόδου. Δε λείπουν, πάντως, οι... ευφάνταστοι τρόποι επεξήγησης του ελληνικού φαινομένου.

Σε πόλεμο για το τίποτα Ελλάδα και Ευρώπη: Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Bloomberg που χαρακτηρίζει «εντυπωσιακή» τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, «τη στιγμή που, ουσιαστικά, η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει μειωθεί σχεδόν στο τίποτα», σχολιάζεται χαρακτηριστικά.

ο άρθρο κάνει λόγο για «βλακώδη αυστηρότητα» της Γερμανίας που απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να αθετήσει απροκάλυπτα όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της και σημειώνει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «φαίνεται ότι νομίζει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να τιμωρηθούν για την έλλειψη κρίσης τους». Το άρθρο επισημαίνει, πάντως, πως «ο κίνδυνος ενός αδιεξόδου και μιας οικονομικής κρίσης εξακολουθεί να σοβεί».

bloomberg copy copy

Η γερμανική Zeit επισημαίνει πως «ο Τσίπρας ζήτησε την παράταση της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας», ενώ στο πρωτοσέλιδο της διαδικτυακής του έκδοσης φιλοξενεί γκράφιτι με μία Ελληνίδα ως άλλη Αγία...

Zeit

Η Ελλάδα ζητά επέκταση της οικονομικής βοήθειας, αναφέρει το Spiegel.

Spiegel

«Το αίτημα εστάλη», αναφέρει η Liberation επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στην Ελλάδα, ενώ υπογραμμίζει ότι και ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε την είδηση.

Η Liberation, που κάνει λόγο για αναζήτηση λύση «in extremis» (=οριακά), αναφέρεται ακόμα στις δηλώσεις που έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης την Τετάρτη, γύρω από το τι θα προβλέπει η συμφωνία παράτασης, ενώ επισημαίνει ότι αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup γύρω από το ελληνικό αίτημα.

Liberation

Το BBC αναφέρει ότι η Ελλάδα ζήτησε ένα «6μηνο πακέτο βοήθειας» και όχι την «ανανέωση της υπάρχουσας συμφωνίας που προβλέπει αυστηρά μέτρα λιτότητας». Ενώ προσπαθεί να εκλαϊκεύσει το τι ακριβώς συμβαίνει με την ελληνική οικονομία και τι επιπτώσεις εγκυμονεί ενδεχόμενο Grexit, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον παραδοσιακό ελληνικό... γύρο!

Εν τω μεταξύ, δεκαοκτώ κορυφαίοι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί υπογράφουν άρθρο στους Financial Times, ζητώντας επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και επισημαίνοντας πως η ουσία μιας οικονομικής Ένωσης είναι το δούναι και λαβείν και πως ανάπτυξη στην Ελλάδα σημαίνει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Πηγή photo: Angelos Tzortzinis/Bloomberg/Getty Images

Σχετικές ειδήσεις