ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μούδιασε» η Βουλή με τους «αγανακτισμένους»

«Μούδιασε» η Βουλή με τους «αγανακτισμένους»
Ο αποκλεισμός της Βουλής από τους «αγανακτισμένους» διαδηλωτές αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο κοινοβούλιο...

Ο αποκλεισμός της Βουλής από τους «αγανακτισμένους» διαδηλωτές αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος με γραπτή δήλωση τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχει η δημοκρατία από παρόμοιες εκδηλώσεις σημειώνοντας πως «Με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια την Δημοκρατία μας.

Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για τον λαό».

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος αποδοκιμάστηκε εντόνως από τους διαδηλωτές κατά την αποχώρησή του εχθές δήλωσε από το βήμα της βουλής πως η πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα περί χρήσης βουλευτικών αυτοκινήτων τροφοδότησε την οργή των πολιτών.

Αναλυτικά ο κ. Τζαβάρας είπε «Κάποιοι μέσα από το πολιτικό σύστημα τροφοδοτούν την οργή των πολιτών.. αυτός που τροφοδότησε αυτό που έγινε χτες είναι ο κ. Δρούτσας» και πρόσθεσε ότι είναι «Ανεπίτρεπτο να ανεχόμαστε την ιαχή κλέφτες από τον λαό.. Αυτοί που συντηρούν αυτές τις εκδηλώσεις δημιουργούν μια πραγματικότητα που μπορεί να οδηγήσει στο χάος. Χθες βίωσα προπηλακισμούς, καταναγκασμούς που με μετατρέπουν φοβισμένο και άρα, ανύπαρκτο βουλευτή, κάποιοι θέλουν να στερήσουν την σχέση μας με την δημοκρατία.

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε πηγαδάκια που σχημάτισαν αποκλεισμένοι βουλευτές ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας είπε «Εγώ δεν φεύγω από την πίσω πόρτα, δεν είναι δυνατόν σε καιρό δημοκρατίας οι βουλευτές να φυγαδεύονται από την πίσω πόρτα» σχετικά με την επιλογή κάποιων συναδέλφων του να «δραπετεύσουν» μέσω του εθνικού κήπου. Επιπλέον, ο κ. Κώστας Γείτονας συναντώντας τον κ. Πετσάλνικο του είπε «Πρόεδρε, μόνο τα τανκς έκλεισαν τη Βουλή» ενώ ο κ. Μιχελογιαννάκης παραδέχθηκε «Φταίμε και εμείς που δεν βάλαμε δύο τρεις φυλακή».