ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Καρχιμάκης: Γρήγορες και στοχευμένες ενέργειες για τις λίστες φοροφυγάδων

Μ. Καρχιμάκης: Γρήγορες και στοχευμένες ενέργειες για τις λίστες φοροφυγάδων

Τον κίνδυνο να μπλοκαριστεί η δικαστική έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντεπισημαίνει ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος με το ΚΙΝΗΜΑ του Γ. Παπανδρέου, Μ. Καρχιμάκης καιζητά στοχευμένη πολιτική βούληση και γρήγορες ενέργειες.

Διαβάζω ότι η Ελβετία επιχειρεί να μπλοκάρει τη δικαστική έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ, επειδή αποτελεί υποκλαπέν υλικό, λέει ο Μ. Καχριμάκης και προειδοποιεί ότι «όσοι υιοθετούν αυτό το επιχείρημα είναι σαν να δίνουν ασυλία στους ενδεχόμενους φοροφυγάδες καθε είδους λίστας».

Oι όποιες λίστες, με ονόματα πιθανών φοροφυγάδων, μπορούν και αυτές να διασταυρωθούν με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τονίζει και προσθέτει «αυτές, στην πλειοψηφία τους υπάρχουν στα αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος».

«Για να μην, λοιπόν, ηθελημένα ή άθελα, θολώνται ή παραποιούνται τα δεδομένα, σε σχέση με τα εμβάσματα του εξωτερικού, με ατέρμονες συζητήσεις που εδώ και χρόνια αντί να ξεκαθαρίζουν, μπερδεύουν τα πράγματα και οι ενδεχόμενοι φοροφυγάδες κάνουν πάρτι» απαιτείται καθολικός διασταυρωτικός έλεγχος, τονίζει ο κ. Καχριμάκης.

Προκρίνει δε την αναγκαία, όπου χρειάζεται, θεσμοθέτηση, ελεγκτικών εργαλείων και ενίσχυση προσωπικού που θα εξασφαλίσει την ταχύτητα των ελέγχων, για τους 700.000 Ελληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό από το 2000.

Σχετικές ειδήσεις