ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει η ανταλλαγή e-mails με τους «θεσμούς»

Αρχίζει η ανταλλαγή e-mails με τους «θεσμούς»

Μάχη με το χρόνο για να ξεκαθαρίσει τις «δημιουργικές ασάφειες» της συμφωνίας και να βάλει σε τροχιά τις μεταρρυθμίσεις δίνει από τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση.

Οι δανειστές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελιγμών και ζητούν επίμονα από την Ελλάδα πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων ώστε να δώσουν το «πράσινο» φως για να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης εντός Μαρτίου.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία ανταλλαγής e-mail μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των «θεσμών» για θέματα όπως:

Τις αλλαγές στο ΦΠΑ, τα μέτρα για τη βελτίωση είσπραξης φόρων και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τις αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τις νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για τα «κόκκινα» δάνεια, τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τα κονδύλια των υπουργείων, τον κατάλογο με τις αποκρατικοποιήσεις.

«Αν όλα αυτά εξελιχθούν ικανοποιητικά, τότε ίσως μπορέσει να ανοίξει και κάποια γραμμή χρηματοδότησης από τα τέλη Μαρτίου για να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της» παρατηρούν κοινοτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον αφελείς» τις απόψεις ότι θα μπορούσε να ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα η ΕΚΤ, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν ή της του ΔΝΤ, ενώ για να υπάρξει οριστική συμφωνία θέτουν ακόμα δύο προϋποθέσεις: Τα σημειώματα της ελληνικής κυβέρνησης να εκπέμπουν συνέπεια και αξιοπιστία, καθώς και να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Σχετικές ειδήσεις