ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος στέλνει στη Δικαιοσύνη δύο φακέλους για τα εξοπλιστικά

Ο Καμμένος στέλνει στη Δικαιοσύνη δύο φακέλους για τα εξοπλιστικά

Ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος - Οι υποθέσεις μιζών και στημένων διαγωνισμών που έχουν στα χέρια τους οι «αδιάφθοροι» του υπ. Εθνικής Άμυνας είναι συγκλονιστικές και όπως είπε ο υπουργός κάποιοι ενδέχεται να οδηγηθούν στη φυλακή!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας σήμερα, Τρίτη (03/03) στο ραδιόφωνο του Alpha τόνισε ότι «για τουλάχιστον δύο φακέλους είμαστε έτοιμοι να τους στείλουμε στη Δικαιοσύνη», ενώ την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι «θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις».

Οι αποκαλύψεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος είναι συγκλονιστικές και αφορούν, σε πρώτη φάση τα ελικόπτερα NH-90 και τα υποβρύχια:

«Υπάρχουν τιμολόγια που έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί... Μαζί με τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων έχουμε βρει απίστευτα πράγματα. Πλέον ανοίγουν όλοι οι φάκελοι που αφορούν κακουργήματα και μίζες που έχουν φύγει με τη μορφή swap κι ενώ μας λένε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν έχουν πληρωθεί, ωστόσο έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών».

Ο υπουργός έκανε λόγο ακόμα και για «τιμολόγια που έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί» και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει πουθενά εγγυητική επιστολή τραπέζης και αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά θα πάνε στην εισαγγελέα διαφθοράς, στην κυρία Ράικου. Σήμερα σε λίγες ώρες πάω τους φακέλους στην εισαγγελία» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές υποθέσεις που αφορούν πλαστές υπογραφές αλλά και τη δράση ξένων εταιρειών για τις οποίες ο κ. Καμμένος έχει μαζέψει στοιχεία, τα οποία όπως είπε θα τα δώσει στον Γιάνη Βαρουφάκη να τα παρουσιάσει στο επικείμενο eurogroup. Μάλιστα, σε μια περίπτωση ανέφερε ότι υπάρχει συγκεκριμένη εταιρεία που στη χώρα της έδωσε 49 εκατομμύρια ευρώ για δωροδοκία που έγινε στην Ελλάδα!

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν μπορεί να πει άλλα πράγματα δημοσίως και πως όλα θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Λίγη ώρα αργότερα από τις αποκαλύψεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήσε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο τόσο τις εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά μετά την απόσυρση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, όσο και θέματα του υπουργείου Άμυνας που αφορούν «υποθέσεις διαφθοράς».

Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για «τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς» και τόνισε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τουλάχιστον δυο υποθέσεις, των ελικοπτέρων ΝΗ-90 και των υποβρυχίων.

«Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε δε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας συστήθηκε Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

Αναφερόμενος στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι σήμερα τις κρίσεις τις έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση, ενώ σχετικά με την τουρκική ΝΟΤΑΜ ο υπουργός έκανε λόγο για «μια πολύ μεγάλη επιτυχία- και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη».

Σχετικές ειδήσεις