ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Από το 2011 είχα προτείνει να μην έχουμε βουλευτικό αυτοκίνητο

Μητσοτάκης: Από το 2011 είχα προτείνει να μην έχουμε βουλευτικό αυτοκίνητο

«Το 2011 είχα αποστείλει επιστολή σε όλους τους συναδέλφους μου με την οποία τους ζητούσα οικειοθελώς να παραιτηθούμε από το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, όπως και να μην πληρωνόμαστε για τη συμμετοχή μας στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «τότε ήμουν πολύ μόνος, καθώς μια συνάδελφος από το ΠΑΣΟΚ είχε ακολουθήσει το παράδειγμά μου. Χαίρομαι που, έστω και με καθυστέρηση, η Βουλή αντιλαμβάνεται ότι πρέπει και εμείς ως βουλευτές να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να αποποιηθούμε κάποια προνόμια, τα οποία στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα τα χαρακτήριζα υπερβολικά. Δυστυχώς πολλοί νέοι βουλευτές, ειδικά νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την παρότρυνση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και δέχθηκαν το προνόμιο του αυτοκίνητου. Ο καθένας κρίνεται με βάση τις προσωπικές του επιλογές».

Η διάσκεψη των προέδρων δεν λειτουργεί

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, το οποίο έχω θέση υπόψη της Προέδρου της Βουλής με επιστολή μου από τις 26 Φεβρουαρίου, το οποίο έχει μείνει ακόμα αναπάντητο. Δυστυχώς η Διάσκεψη των Προέδρων δεν λειτουργεί και κατά συνέπεια η ημερήσια διάταξη καθορίζεται με ευθύνη της Προέδρου. Αυτή είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνονται τα κόμματα για τις πρωτοβουλίες που αφορούν την ημερήσια διάταξη».

«Καλώ άμεσα την Πρόεδρο της Βουλής από αυτήν την Πέμπτη να συγκαλέσει τη σύσκεψη των Προέδρων ώστε αυτή η απαράδεκτη πρακτική να μη συνεχιστεί», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις