ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι τις 12 Απριλίου

Βαρουφάκης: Συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι τις 12 Απριλίου

Τη βεβαιότητα ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 12 Απριλίου σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι οι λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία θα βρεθούν σε συνεργασία με την Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

"Θα ήταν χρήσιμο εάν η ΕΚΤ έδειχνε τώρα την ίδια ευελιξία όπως έκανε το καλοκαίρι του 2012 για την Ελλάδα", σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα και ότι θα αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Ο κ. Βαουφάκης τόνισε ακόμη ότι «το να παραβιάζεις μονομερώς τους κανόνες είναι ένα θέμα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πράξει. Το να βοηθάς, όμως, στο να εξελιχθούν οι κανόνες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

Αναφερόμενος στο θέμα συγκεκριμένων χωρών της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι «υπάρχει «άδικη» (unfair) κριτική ενάντια σε χώρες όπως Γερμανία και Ολλανδία ότι πλήρωσαν πολύ λίγα. Η δική μου κριτική είναι αντίθετη, θεωρώ ότι πλήρωσαν πάρα πολλά».

Διευκρίνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών ή συντάξεων για τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και όχι για το σύνολο της μεσαίας τάξης.

Σχετικές ειδήσεις