ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή επιστροφής στη δραχμή αλλά διαπραγμάτευσης

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή επιστροφής στη δραχμή αλλά διαπραγμάτευσης

Τη θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σταθερή, ισχυρή, σοβαρή και μυαλωμένη, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ξεκαθαρίζοντας πως ασφαλώς και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική περιπέτεια.

«Δεν έχουμε εντολή ρήξης και επιστροφής στη δραχμή. Έχουμε εντολή διαπραγμάτευσης και εξεύρεσης αμοιβαίας επωφελούς λύσης εντός της Ευρωζώνης» διευκρίνισε ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει πως «το επόμενο διάστημα πρέπει να προχωρήσουν εντατικά και σε πολιτικό επίπεδο και κυρίως σε επίπεδο των τεχνοκρατών οι αναγκαίες συζητήσεις έτσι ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν ως πλαίσιο στις 20 Φεβρουαρίου. Οι χρονικές προθεσμίες είναι πιεστικές και πρέπει να τρέξουμε».

Ο κ. Παπαδημούλης εξηγεί πως «για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας έστω με κάποιες καθυστερήσεις, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η ρευστότητα, να ακυρωθεί το σχέδιο στραγγαλισμού της χώρας και να μετάσχουμε , από το καλοκαίρι και μετά στο σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις