ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στη λιτότητα

Δραγασάκης: Ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στη λιτότητα

Για υποχωρήσεις, χωρίς όμως να προδώσει η κυβέρνηση τη λαϊκή εντολή, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.

Ο κ. Δραγασάκης στη συνέντευξή του εμφανίζεται αισιόδοξος, λέγοντας πως είναι εφικτό να υπάρξει πλεόνασμα της τάξης του 1,5%. Επίσης, στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσεις τις υποχρεώσεις της, σημειώνει ότι «μέχρι σήμερα έχουμε τιμήσει όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις αλλά για να συνεχίσουμε να το κάνουμε θέλουμε τη συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου μέρος των συμμετεχόντων υποστήριζε ότι η νέα κυβέρνηση έπρεπε να τηρήσει απαράλλακτα την πολιτική και το πρόγραμμα της προηγούμενης.

Ο κ. Δραγασάκης αφήνει και αιχμές ότι η ελληνική πλευρά δεν τυγχάνει υποστήριξης για τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
«Εμείς λυπούμαστε που το διευθυντήριο της Ευρώπης δεν μας αφήνει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τα νομοσχέδια μας είναι έτοιμα για να κατατεθούν στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις