ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπαϊράκι» Σκανδαλίδη κατά των «τροχονόμων» της τρόικας

«Μπαϊράκι» Σκανδαλίδη κατά των «τροχονόμων» της τρόικας
Αντίθετους βρίσκει τους υπουργούς της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν στελέχη της τρόικας σε κάθε υπουργείο...

Αντίθετους βρίσκει τους υπουργούς της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν στελέχη της τρόικας σε κάθε υπουργείο, με αρμοδιότητες που θα δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου του έργου τους.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης σήκωσε πρώτος τη «σημαία της επανάστασης» ενάντια στους ελεγκτές, λέγοντας: «Δε νομίζω ότι θα υπάρξει ένας ξένος που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι λεφτά στους αγρότες. Ναι, να δεχτώ και να εφαρμόσω μεταφορά τεχνογνωσίας από την τρόικα. Αλλά αν έρθει ένας μπάστακας από το εξωτερικό να μου λέει αν θα δώσω χρήματα στους αγρότες ή στις συντάξεις και που θα πάνε τα χρήματα που διαχειρίζομαι, ε όχι, δεν θα το δεχτώ. Θα παραιτηθώ».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε δημοσίως αυτό που προβληματίζει πολλούς υπουργούς και το συζητούν στις μεταξύ τους συνομιλίες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την ανακοίνωση εγκατάστασης «κομισάριων ελεγκτών από την τρόικα» σε κάθε υπουργείο.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις του από το Αγρίνιο, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην κυβέρνηση, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού, που όλα δείχνουν ότι έχει κλειδώσει, σύντομα θα ανακοινωθεί και μάλλον θα περιλαμβάνει πολλές αντικαταστάσεις κοινοβουλευτικών υπουργών με τεχνοκράτες εξωκοινοβουλευτικούς.