ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Ατυχές το εξώφυλλο του Der Spiegel με τη Μέρκελ στον Παρθενώνα

Γλέζος: Ατυχές το εξώφυλλο του Der Spiegel με τη Μέρκελ στον Παρθενώνα

Διαχώρισε τη θέση του από το νέο σοκ που προκάλεσε το εξώφυλλο τουDer Spiegel, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι παρά τις διαφωνίες με το Βερολίνο δεν υπάρχει καμία ταύτιση με το Γ Ράιχ.

Τον αποτροπιασμό του για το εξώφυλλο του Der Spiegel, το οποίο απεικονίζει την Γερμανίδα καγκελάριο μπροστά από τον Παρθενώνα, ανάμεσα σε αξιωματικούς των Ναζί την περίοδο της Γερμανικής κατοχής εκφράζει ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο MEGA για τα συναισθήματα που του προκάλεσε το εξώφυλλο του Spiegel είπε χαρακτηριστικά "αποτροπιασμό" και εξήγησε ότι "δεν ταυτίζουμε τους ηγέτες του Γ' Ράιχ με τους σημερινούς ηγέτες της Γερμανίας, παρόλο που διαφωνούμε μαζί τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας και του χρέους. Εμένα μου αρέσει η σάτιρα. Δεν είναι επιτυχημένη".

Οσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε ότι "δε ζητιανεύουμε τον οβολό του επαίτη. Όχι ως εκδίκηση, αλλά ως αποκατάσταση μίας αδικίας απαιτούμε δικαιοσύνη. Μία αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί".

Σχετικές ειδήσεις