ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Δεν θα κρίνει η Γερμανία εάν οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι επαρκείς

Μέρκελ: Δεν θα κρίνει η Γερμανία εάν οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι επαρκείς

Εκφράζοντας τη χαρά της για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ξεκίνησε τις κοινές δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Συζητήσαμε θέματα του ευρώ, της Ε.Ε αλλά και διμερούς ενδιαφέροντος», είπε η κ. Μέρκελ και χαρακτήρισε «ζεστές, θερμές και ουσιαστικές τις σχέσεις των λαών των δύο χωρών».

«Συζητήσαμε τις αναγκαιότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι συμφωνίες», υπογράμμισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, τονίζοντας ότι «τα οικονομικά στοιχεία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι σαφή».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν θα κρίνει η Γερμανία εάν οι μεταρρυθμίσεις είναι επαρκείς».

«Θέλω η Ελλάδα να αναπτυχθεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε «θέμα της Ελλάδας εάν θα συνεχιστεί η δράση της Task Force».

«Είχαμε μία διάθεση καλής συνεργασίας και μπορούμε να θίξουμε και τα δύσκολα θέματα», ανέφερε η κ. Μέρκελ, και κατέληξε λέγοντας ότι «Ελλάδα και Γερμανία ανήκουν και θα ανήκουν στην Ευρωζώνη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους απεργάζονται σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις