ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα: Η κυβέρνηση προσθέτει βάρη στους πολίτες αντί να αφαιρεί

Κίνημα: Η κυβέρνηση προσθέτει βάρη στους πολίτες αντί να αφαιρεί

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις κινήσεις της στο εσωτερικό της χώρας και στην Ευρώπει, ασκεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κριτική έχει το χαρακτήρα «απολογισμού» της πρώτης περιόδου της διακυβέρνησης και μεταξύ άλλων «χρεώνει» στον κ. Τσίπρα ότι είναι εγκλωβισμένος σε «ένα αδιέξοδο που διαμορφώθηκε από τις αντιμνημονιακές του εμμονές και εντείνεται από τα λάθη που συνεχίζει να κάνει».

«Ο χρόνος τελείωσε για τα μεγάλα λόγια και τις εύκολες ψευδαισθήσεις» σημειώνει σε άλλο σημείο το Κίνημα. Στην ανακοίνωση του κόμματος γίνεται λόγος για «επαναστατική γυμναστική στην οποία ασκήθηκε».

Το Κίνημα σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στο ευρωπαικό μέτωπο λειτουργεί «εξωθεσμικά, ζητώντας ο ίδιος συνάντηση με συγκεκριμένους ηγέτες και όχι με εκπροσώπους θεσμών».

«Το ίδιο σφάλμα έκανε και με την επιστολή που απέστειλε προς την κυρία Μέρκελ και τους κυρίους Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι. Αποτέλεσμα; Οι υπόλοιπες χώρες και οι ηγέτες τους έχουν ενοχληθεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ζητά από τον ηγέτη ενός κράτους να ασκήσει πίεση στον πρόεδρο της ΕΚΤ - ακόμη και αν πρόκειται για την καγκελάριο της Γερμανίας. Η ΕΚΤ σύμφωνα με τις Συνθήκες είναι ανεξάρτητη από παρόμοιες παρεμβάσεις. Όμως, ο ίδιος ορίζει δημόσια την καγκελάριο της Γερμανίας "ηγεμόνα" της Ευρώπης» προσθέτει το Κίνημα.

«Έμμεσα εγκαλεί την προηγούμενη κυβέρνηση - και ορθώς, γιατί δεν ολοκλήρωσε την 5η αξιολόγηση ώστε να εκταμιευτούν τα 7,2 δισ. ευρώ. Έτσι όμως, αναγνωρίζει μετά από την 5ετη "επανάσταση", ότι η πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση από τους θεσμικούς εταίρους, έχει και κανόνες» λέει το Κίνημα.

«Το συμπέρασμα από όλα αυτά, όπως αναφέρεται είναι ότι η κυβέρνηση, το μόνον που επιτυγχάνει είναι, να φέρνει όλο και σε δυσκολότερη θέση τη χώρα, αλλά και να προσθέτει αντί να αφαιρεί βάρη, τα οποία στο τέλος θα πληρώσουν ακριβότερα οι Έλληνες πολίτες και ιδιαιτέρως οι πιο αδύναμοι», αναφέρεται επίσης.

Γίνεται επίσης λόγος για αντιγραφή των θέσεων του Γιώργου Παπανδρέου από τον κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, η οποία, όπως αναφέρεται είναι καλή ως προσπάθεια, «αλλά αποσπασματική και χωρίς το στίγμα και τη δυναμική που θα τους έδινε μια προοδευτική θεώρηση των πραγμάτων.

Σχετικές ειδήσεις