ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μόσχα ο Λαφαζάνης - Συνάντηση με Gazprom και τη Ρώσικη Δούμα

Στη Μόσχα ο Λαφαζάνης - Συνάντηση με Gazprom και τη Ρώσικη Δούμα

Στη Ρωσία βρίσκεται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση στη ρωσική πρωτεύουσα με τον ομόλογό του Α.Νόβακ, κατά την οποία θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα, με επίκεντρο τις ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς και με εκπροσώπους της Ρώσικης Δούμας και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αντιπροσωπείας, θα ζητήσει να μειωθούν οι προβλέψεις προστίμων κατά το σύστημα «take or pay», εφόσον είναι μικρότερη του συμφωνηθέντος η κατανάλωση, καθώς και η τιμή του χορηγούμενου φυσικού αερίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται επίσης η πρόσκληση της ρωσικής πλευράς να συμμετάσχει στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό για παραχώρηση υποθαλάσσιων οικοπέδων για την άντληση πετρελαίου, σύμφωνα με πηγές στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Επίσης θα συζητηθούν οι προοπτικές επιστροφής των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, καθώς η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι προετοιμάζεται για την άρση των αντι-κυρώσεων έναντι Ελλάδας, Κύπρου και Ουγγαρίας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος.

Σχετικές ειδήσεις