ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: «Όχι» σε εκλογές-Ανοιχτό το δημοψήφισμα

Παπανδρέου: «Όχι» σε εκλογές-Ανοιχτό το δημοψήφισμα
Μαραθώνια η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου-Τα "άκουσε" ο Παπακωνσταντίνου

Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός μιλώντας στην μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, δίνοντας μάλιστα τη σχετική εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να προετοιμάσει τις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ο κ.Παπανδρέου κατέστησε σαφές πως δεν κινείται στη λογική της αυξημένης πλειοψηφίας για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου (σ.σ ψήφισή του από 180 βουλευτές) ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς επιδιώκοντας την επίτευξη συναίνεσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να ψηφιστεί και χαρακτήρισε ως διακύβευμα τη διάσωση της χώρας, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ρίξαμε το βάρος στη διάσωση της χώρας, ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν έχει τελειώσει, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

"Τα επόμενα χρόνια της θητείας μου ως πρωθυπουργός, μέχρι τις επόμενες δηλαδή εκλογές, να κάνω ό,τι μπορώ, για να δημιουργήσω το υπόβαθρο μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας στην χώρα μας", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι υπουργοί και η αυτοκριτική

Νωρίτερα αποχωρώντας από το Μαξίμου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την όλη συζήτηση «εκτεταμένη και εις βάθος».

Ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης, είπε στη συνεδρίαση του οργάνου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δέχθηκε τα "πυρά" των συναδέλφων του για αστοχίες στο Μνημόνιο, προχώρησε σε αυτοκριτική..

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, τόνισε πως οι εκλογές είναι δείγμα αναξιοπιστίας.

«Χρειάζονται σταθερά και αποφασιστικά βήματα» υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής εκτιμώντας πως υπάρχει η δυνατότητα για πρωτογενές πλεόνασμα. Επίσης ο υπουργός είπε πως αντιτάσσεται στη γραμμή της παρελθοντολογίας.

Αύριο, Τρίτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης: Διαφωνίες υπουργών για το αφορολόγητο - πρόταση για τέλη αλληλεγγύης
Δευτερολογία Παπανδρέου περί «επαναθεμελίωσης της Δημοκρατίας»

Παπακωνσταντίνου: «Δεν τίθεται ζήτημα μη στήριξης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος»