ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

Ολοκληρώθηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς,σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο Reuters.

Ωστόσο, «οι συνεδριάσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων.

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα», αποκάλυψαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αύριο, Τετάρτη (01/04/2015) θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις