ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Αν δεν μας δώσουν χρήματα θα απασφαλίσουν «χειροβομβίδα»

Σκουρλέτης: Αν δεν μας δώσουν χρήματα θα απασφαλίσουν «χειροβομβίδα»

Έκκληση προς τους εταίρους να αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης απηύθυνε σήμερα, Παρασκευή (03/04/2015) ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real Fm, εκτίμησε ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα», καθώς όπως υποστήριξε τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους. Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν θεωρεί τελικά ότι θα επικρατήσει αυτή η ακραία, αυτοκαταστροφική, για την Ευρώπη πολιτική, όπως τη χαρακτήρισε.

Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Θεωρώ όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται για τη δήθεν και δεν το λέω τυχαία, αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Ελλάδα ως ένα ροκάνισμα χρόνου που αποσκοπεί απλά και μόνο να μας πιέσει. Να μας πιέσει για να βγει ατελέσφορη η ισχυρή διαπραγματευτική προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή η χώρα. Κι αυτό αφορά ορισμένες δυνάμεις».

Σχετικά με το σενάριο της ρήξης, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως παρόλο που είναι κάτι το οποίο δεν εύχεται, ούτε το θεωρεί το πιο πιθανό, «θα είναι κάτι το οποίο θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας» .

Και σημείωσε: «Λέω αν προκύψει... Μπορεί κανείς να το αποκλείσει; Μιλάμε ειλικρινά, έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να μιλάμε ειλικρινά. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μας ανάμεσα σε μας και την ελληνική κοινωνία, η οποία μας έχει δώσει μία πολιτική εντολή με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά».

Σχετικές ειδήσεις