ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Λεφτά υπάρχουν – Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση

Κυβέρνηση: Λεφτά υπάρχουν – Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στην έκτακτη σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συζητήθηκαν η πορεία της διαπραγμάτευσης και των ανταλλαγών στοιχείων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων αλλά και το περιρρέον κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί αποφασίστηκε να μην ζητήσει η Ελλάδα έκτακτο Eurogroup αλλά να περιμένει το τακτικό που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι επιμένει στις κόκκινες γραμμές της και ότι εξακολουθεί να έχει την πεποίθηση, πως θα επιτύχει μια συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να υποχωρήσει από αυτές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας στις 9 Απριλίου ή για την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι η Μεγάλη Πέμπτη είναι ημερομηνία ορόσημο για τη διαπραγμάτευση και να ρισκάρει το ενδεχόμενο, να μην υπάρξει εκεί συμφωνία.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο αντιλαμβάνονται πως ο χρόνος ως τις 24 Απριλίου είναι ασφυκτικά περιορισμένος.

Σχετικές ειδήσεις