ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Προσπάθεια υπονόμευσης της Επιτροπής Αλήθειας

Κωνσταντοπούλου: Προσπάθεια υπονόμευσης της Επιτροπής Αλήθειας

Απορία εκφράζει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αντιδράσεις των κομμάτων όσον αφορά την μη πρόσκλησή τους στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής λογιστικού ελέγχου και ενώ είχαν κληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και για το σποτ που ετοίμασε η Βουλή με «μότο» «Έλεγξέ το - διάγραψέ το».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «εξ αρχής προσπάθεια υπονόμευσης» της πρωτοβουλίας της για τον έλεγχο του χρέους και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν και άλλα σποτ για το θέμα, όπως και έγινε.

«Ποιος είχε συμφέρον να μην ελεγχθεί το χρέος και να θέλει να πει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτός ο έλεγχος και αυτή η διαγραφή;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το εντευκτήριο της Βουλής, παρουσία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα και του συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, Ερίκ Τουσέν.

Μάλιστα δήλωσε κατάπληκτη από τη «λυσσαλέα προσπάθεια», όπως την χαρακτήρισε, «να αναδειχθεί μια αντίφαση μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής», όσον αφορά την πρωτοβουλία της.

Επικαλέστηκε άλλωστε την παρουσία στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής «των τριών πολιτειακών παραγόντων -του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής- από την οποία είναι κατάδηλο ότι υπάρχει σύμπλευση και σύμπνοια για τον σκοπό αυτό που είναι σύμφυτος με το δημόσιο συμφέρον».

Σχετικές ειδήσεις