ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ισότητα στην ΕΕ και όχι ηγεμονία της Γερμανίας

Λαφαζάνης: Ισότητα στην ΕΕ και όχι ηγεμονία της Γερμανίας

Την ανάγκη να επικρατήσει η ισότητα και η αμοιβαία επωφελής συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

"Η Ευρώπη πρέπει να αποτελείται από ισότιμες χώρες, δεν υπάρχει ανάγκη για την ηγεμονία των ΗΠΑ ή την κυριαρχία της Γερμανίας", δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο Sputnik στον απόηχο της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα.

«Ισότητα και αμοιβαία επωφελής συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προς όφελος όλων των λαών για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη, για το μέλλον. Τώρα δεν υπάρχει ισότητα με το να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως μια αποικία νέου τύπου. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο» δηλώνει.

Ο κ. Λαφαζάνης στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη «μιας τελείως διαφορετικής αντιμετώπισης». «Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κρίση, να μην πιέζεται σε μέτρα λιτότητας και μέτρα που οδηγούν στην οικονομική ύφεση, τον εφιάλτη της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτει ο υπουργός.

Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι οι δύο χώρες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εγκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρώπη «χωρίς τα τείχη του Ψυχρού Πολέμου» όπου η Ρωσία θα πάρει τη θέση που της αξίζει.

Σχετικές ειδήσεις