ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλοπούλου: Οι οικονομικοί μετανάστες είναι ελάχιστοι

Χριστοδουλοπούλου: Οι οικονομικοί μετανάστες είναι ελάχιστοι

Στην ενδοχώρα θα οργανώνεται η μετακίνηση των μεταναστών, όπου τα σημεία και οι τόποι εισόδου τους στην Ελλάδα στερούνται των αναγκαίων υποδομών, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σημειώνοντας μάλιστα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ναύλωσης ενός ειδικού πλοίου γι’ αυτόν το σκοπό -Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα, μιλώντας στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού, «στο Κόκκινο» σχετικά με το θέμα της μεταφοράς-στέγασης των μεταναστών, η κα Χριστοδουλοπούλου επισήμανε ότι οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην Ελλάδα στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες, προερχόμενοι από χώρες που βιώνουν πολεμικές συρράξεις και καταστροφές (κυρίως από τη Συρία).

«Ελάχιστοι είναι πια οι οικονομικοί μετανάστες», ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός, τονίζοντας ότι λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της τεράστιας ανεργίας, η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον δημοφιλή προορισμό στις τάξεις ανθρώπων που επιδιώκουν απλώς να εξασφαλίσουν τα ως προς το ζην σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Όσοι πρόσφυγες ταυτοποιηθούν, είπε, θα τεθούν στη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Οι μετανάστες θα έχουν, δε, προθεσμία 30 ημερών για την οικειοθελή αναχώρησή τους.

Σε ό,τι αφορά τους τόπους προσωρινής διαμονής μεταναστών, η κυρία Χριστοδουλοπούλου διευκρίνισε ότι αναζητούνται κλειστοί χώροι. Εάν δεν βρεθούν τέτοιοι σε επάρκεια, τότε -ανέφερε- θα οργανωθούν καταυλισμοί, με το κράτος να αναλαμβάνει τις σχετικές δαπάνες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προβεί σε αναλογική κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της» τόνισε επίσης η αναπληρώτρια υπουργός, μιλώντας για την ενδεδειγμένη, συνολική στρατηγική αντιμετώπισης του ζητήματος.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις εναντίον της η κα Χριστοδουλοπούλου διέγνωσε «μαύρη προπαγάνδα», αλλά και προσπάθεια να φθαρεί όχι μόνο η ίδια, αλλά και κυβέρνηση συνολικά.

Επισήμανε μάλιστα τις τεράστιες αντιφάσεις στην τακτική Μέσων ενημέρωσης και κομμάτων της αντιπολίτευσης που αφενός επιδεικνύουν «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον», όποτε πεθαίνουν άνθρωποι (από πνιγμό, από το κρύο κ.λπ.) κι αφετέρου «καλλιεργούν κλίμα υστερίας σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να βρει λύσεις πρακτικές, αλλά και συμβατές με την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας».

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό

Την ίδια ώρα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων από το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη 16 Απριλίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10.00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 &Γενναδίου 8 3ος όροφος).

Σχετικές ειδήσεις