ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - ΓΑΠ

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - ΓΑΠ

Είναι σαφές, όπως εκτιμούν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ότι ο Γ. Παπανδρέου με την πρωτοβουλία του να ζητήσει συνάντηση μαζί του επεδίωξε –και εν πολλοίς πέτυχε- να δημιουργήσει δύο «κάδρα», ιδιαίτερα σημειολογικά αλλά και ουσιαστικά, για τον κόσμο της κεντροαριστεράς:- Ένα του ιδίου με τον Τσίπρα, ο οποίος απολαμβάνει μεγάλης δημοφιλίας κι έχει τη λαϊκή στήριξη κι ένα του Βενιζέλου με τον Σαμαρά, δύο δηλαδή πολιτικών του πολιτικού συστήματος που αποδοκιμάστηκε στις τελευταίες εκλογές.

«Δεν υπογράφω νέο μνημόνιο-δεν θα εγκαταλείψω τις κόκκινες γραμμές»- «Σε στηρίζω, αν πάς σε δημοψήφισμα»!

Έτσι πιστεύει ότι απομονώνει τον Βενιζέλο, ενώ δημιουργεί προϋποθέσεις δικής του επανάκαμψης, κάτι που διευκολύνεται και απ' την επικείμενη αποχώρηση του αντιπάλου του απ' την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr στη συζήτηση Τσίπρα-ΓΑΠ που κράτησε περί τις δύο ώρες, ασυνήθιστα δηλαδή μεγάλη συνάντηση, μεταξύ άλλων ο Γιώργος εκφράστηκε με τα χειρότερα λόγια για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στους οποίους καταλόγισε και τη δική του πτώση αλλά και μια «καταστροφική» (όπως τη χαρακτήρισε) πολιτική που έχει οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα τη χώρα.

Απ' την άλλη ο τέως πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στον Αλ. Τσίπρα. Και μάλιστα δεν δίστασε να του πει (κατά τις ίδιες πληροφορίες) ότι θα τον στηρίξει και στην περίπτωση που καταφύγει σε δημοψήφισμα!

Απ' τη μεριά του ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της διαπραγμάτευσης «της σκληρής διαπραγμάτευσης» που –όπως υπογράμμισε- κάνει με τους δανειστές και «στην υπονόμευση της διαπραγμάτευσης από κύκλους του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού».

Μάλιστα καθαρά του είπε, ότι:

• ΔΕΝ θα υπογράψω τρίτο μνημόνιο, ΔΕΝ θα εγκαταλείψω τις κόκκινες γραμμές που έχω θέσει!

Και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα όσα παράλογα απαιτούν οι δανειστές σε ασφαλιστικό, εργασιακά, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι ο ΓΑΠ του είπε ότι τον στηρίζει σε αυτή του τη θέση!

Και λέμε «περίεργο», επειδή ο ίδιος όταν ήταν πρωθυπουργός καμία κόκκινη γραμμή δεν είχε θέσει και –αντίθετα- υπέγραφε ό,τι απαιτούσε η τρόικα!

Γενικά έδειξε ο τέως πρωθυπουργός την τάση, να δηλώσει στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης.

Όταν πάντως ρωτήσαμε συνεργάτες τόσο του νυν όσο και του τέως πρωθυπουργού αν στη συνάντηση εθίγη και το θέμα της εξεταστικής για τα μνημόνια που έχουν αποφασίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ κι έχει ψηφιστεί απ' τη Βουλή, πήραμε την απάντηση ότι «αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε, αφού ο Γιώργος δεν το έθεσε»...

Σχετικές ειδήσεις