ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να κλείσει η διαπραγμάτευση το γρηγορότερο

Θεοδωράκης: Να κλείσει η διαπραγμάτευση το γρηγορότερο

γΣυνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη είχε νωρίς το απόγευμα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς το βραδυ πρόκειται να συμμετάσχει σε εκδήλωση - διάλογο με νέους, μαζι με τον επιφαλής του Ποταμιού.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα πλήρη κατάλογο μεταρρυθμίσεων, τις οποίες,όπως είπε,έχει ανάγκη η χώρα και δεν θα γίνουν για χάρη της Ευρώπης.

Ο κ. Φέρχοφστατ συμπλήρωσε πως η Ευρώπη περιμένει ένα σοβαρό πακέτο δομικών μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα για να τελειώσει το πελατειακό σύστημα, να ανοίξουν οι αγορές και να μπορέσουν οι νέοι να μπουν σε κλειστά επαγγέλματα.

Μιλώντας ειδικότερα για το Ποτάμι είπε ότι πρέπει να είναι ισχυρό, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα φίλο σαν τον Γκυ Φερχοφστατ και όταν ρωτήθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους είπε ότι δεν έχει ειδική πληροφόρηση.
«Θα ήθελα αυτή η ιστορία να τελειώνει γρήγορα», είπε.

Ο κ. Θοεδωράκης ρωτηθηκε σχετικά με την πρότασή του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον οποίο θα συναντήσει αύριο το μεσημέρι) και είπε ότι είναι προφανές πώς ορισμένα ζητήματα ξεπερνούν την κυβέρνηση και χρειάζεται αμοιβαία συνεννόηση, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τη συνεργασία και των άλλων κομμάτων.

«Να συζητήσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν» είπε.

Σχετικές ειδήσεις