ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολές Λαφαζάνη στην «Ελληνικός Χρυσός»

Επιστολές Λαφαζάνη στην «Ελληνικός Χρυσός»

Δύο επιστολές έστειλε στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης στις επιστολές του, ζητάει από την εταιρεία τη συμμόρφωσή της προς τις υποδείξεις του υπουργείου.

Όπως αναφέρει, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει εντοπίσει ελλείψεις στις τεχνικές μελέτες μονάδων για την κατασκευή των μονάδων Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο.

Κάνει λόγο επίσης για κενά και προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων εκεί, όσο και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και του περιβάλλοντος.

Επίσης, κάνει λόγο για κενά και προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εταιρεία στην περιοχή Μαντέμ Λάκκου θα δημιουργηθεί το μεταλλευτικό κέντρο της Ελληνικός Χρυσός. Το μεταλλευτικό κέντρο περιλαμβάνει και νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού καθώς και τη μεταλλουργία χαλκού χρυσού και αργύρου.

Στο εργοστάσιο εμπλουτισμού όταν αυτό ολοκληρωθεί θα μεταφέρονται για κατεργασία τα μεταλλεύματα από την Ολυμπιάδα και το Μεταλλείο Μαύρων Πετρών.

Τέλος, στη μεταλλουργία χαλκού χρυσού και αργύρου θα γίνεται η παράλληλη επεξεργασία των τριών μεταλλευμάτων από τις Σκουριές, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι.

Σχετικές ειδήσεις