ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Στόχος στο Eurogroup η πιστοποίηση της προόδου

Σακελλαρίδης: Στόχος στο Eurogroup η πιστοποίηση της προόδου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Γαβριήλ Σακελλαρίδης έθεσε,κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,ως στόχο της κυβέρνησης στη σημερινή (11/05/2015) συνεδρίαση του Eurogroupτην πιστοποίηση της «σημαντικής προόδου» που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει κανένα Plan B «από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και σήμερα δεν τελειώνει τίποτα».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συνδέει την καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, που πρέπει να γίνει αύριο, Τρίτη (12/05/2015) με την έκβαση του σημερινού Eurogroup και επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος είπε ότι «η συμφωνία θα πρέπει να κινείται μέσα στο πλαίσιο των "κόκκινων γραμμών" που έχει θέσει η λαϊκή εντολή. Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση, αντιθέτως πιστεύει ότι η λαϊκή βούληση είναι σύμμαχός της σε αυτή τη διαδικασία».

Σχετικές ειδήσεις