ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Εμείς δεν θα δεχθούμε υφεσιακά μέτρα

Κουρουμπλής: Εμείς δεν θα δεχθούμε υφεσιακά μέτρα

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το καθεστώς ασφυξίας κάτω από το οποίο διαπραγματεύεται η Αθήνα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος τόνισε ότι «η λογική και η εμμονή των θεσμικών μας εταίρων στοχεύει στο να πιέσει αφόρητα την κυβέρνηση και να επιβάλει τις δικές της επιλογές».

«Εκείνο που δεν θέλει η ΕΕ, η θεσμική, είναι να χρεωθούν τη ρήξη. Όμως θα τη χρεωθούν εάν προκύψει τέτοιο θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια να υπάρξει μια λογική λύση. Και οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι».

Αφού συμπλήρωσε δε πως «εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα τα οποία δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Είναι υφεσιακά. Οι θεσμικοί μας εταίροι δεν θέλουν δυστυχώς να δεχθούν ότι μέχρι σήμερα το πρόγραμμα δεν περπάτησε», ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρξει μια διαπραγμάτευση που να δίνει προοπτική. Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αναπτυξιακό πακέτο, πώς μια οικονομία θα μπορέσει να παράξει και να πληρώσει. Όταν συζητάμε πρέπει να έχουμε πάντα στο τραπέζι τις υποχρεώσεις της χώρας στα επόμενα 10 χρόνια».

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι κρίνει σωστό για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση», τόνισε ακολούθως ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, οι εταίροι απαιτούν μείωση των συντάξεων, προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουρουμπλής, αφού εκτίμησε ότι θα υπάρξει προσέγγιση στα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων, ερωτηθείς για τις ελλείψεις προσωπικού και φαρμάκων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ανακοίνωσε πως το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο θα έχει δημοσιευθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 ανθρώπων στον τομέα της Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε πως θα πάει ο ίδιος προσωπικά στους Επιτρόπους Εργασίας και Υγείας για να υπερασπιστεί τις προσλήψεις αυτές.

Σχετικές ειδήσεις