ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΕΡΤ δεν θα είναι φερέφωνο της κυβέρνησης (βίντεο)

Τσίπρας: Η ΕΡΤ δεν θα είναι φερέφωνο της κυβέρνησης (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε τόσο στον Διονύση Τσακνή, όσο και στον Λάμπη Ταγματάρχη ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής της δημόσιας τηλεόρασης και ζήτησε τόσο από τον Πρόεδρο, όσο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να διεξαχθεί ομαλά η επιστροφή των εργαζομένων στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΤΣΑΚΝΗ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ – «ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ» ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα (18/05/2015) το πρωί με τον Διονύση Τσακνή, νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ και τον Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντα σύμβουλο και τους έθεσε όλο το πλαίσιο πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθούν.

Με την κίνησή του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση ούτε «κομματικό παραμάγαζο», ούτε φυτώριο προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών από κανέναν.

Ο Πρωθυπουργός τούς υπογράμμισε την απόφαση της νέας κυβέρνησης να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.

«Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η Κυβέρνηση είναι να συμβάλλεται σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα», τόνισε ο Τσίπρας.

«Πρώτο σας μέλημα», συνέχισε «είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων».

«Η ΕΡΤ», τόνισε, «απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο.

Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές. Σας ζητώ η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Αναμένω άμεσα να ετοιμάσετε τη Συμφωνία Αρχών που προβλέπει ο νέος νόμος, συμφωνία που θα σας θωρακίζει από οποιαδήποτε απόπειρα ‘’εργαλειοποίησης’’».

«Η επόμενη φορά που θα συναντηθούμε», είπε ο Πρωθυπουργός, «θα είναι στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Σχετικές ειδήσεις