ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει και την προθεσμία της 31ης Μαΐου

Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει και την προθεσμία της 31ης Μαΐου

Για δραματικές στιγμές που περνά η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, «η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βιώσει ακόμη μία δραματική στιγμή, καθώς στις 5 Ιουνίου καλείται να καταβάλλει 300 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ».

Το Bloomberg επισημαίνει πως παρά την πιστωτική ασφυξία, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πως θα καταβάλλει κανονικά μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

Το δημοσίευμα ωστόσο επικαλείται και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει εάν η Αθήνα θα καταφέρει να καταβάλλει τα 300 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Όπως υπερθεματίζει το Bloomberg, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει και την προθεσμία της 31ης Μαΐου, καθώς προς το παρόν δεν έχει οριστεί κανέναν έκτακτο Eurogroup.

«Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της στάσης πληρωμών και απορρίπτουν την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας» επισημαίνει το Bloomberg, αναφερόμενο στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
Πάντως, το Bloomberg υπενθυμίζει πως η αθέτηση μίας πληρωμής προς το ΔΝΤ δεν συνεπάγεται την αυτόματη υποβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης.

Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη θα εγείρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις αγορές, με την ΕΚΤ να εξαναγκάζεται να αυξήσει το haircut στα collateral των ελληνικών τραπεζών.

Σχετικές ειδήσεις