ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το θέμα «Παναρίτη» σύμφωνα με τον Παπαδημούλη

Ανοιχτό το θέμα «Παναρίτη» σύμφωνα με τον Παπαδημούλη

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη – το οποίο μάλιστα «θα πρέπει να επανεξεταστεί» – σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε παράλληλα λόγο για συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση και η οποία θα βάζει φρένο στον κατήφορο.

Μιλώντας στο MEGA, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανήλθε στο ζήτημα που έχει δημιουργήσει εσωκομματική αναστάτωση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κ.λπ., όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται».

Ακολούθως, ο κ. Παπαδημούλης, αφού εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και στα μέλη της, υπογράμμισε: «Όσοι πιστεύουν ότι οι διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε ρήξη ή πτώση δεν ξέρουν τι τους γίνεται», ενώ για τη συμφωνία συμπλήρωσε: «Θα εγκριθεί και θα ψηφιστεί για λόγους πολιτικής ευθύνης».

Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση της συμφωνίας που θα υπογράψει η κυβέρνηση, ανέφερε: «Αν δεν υπάρξει η επιβεβαίωση της δεδηλωμένης στη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας, τότε κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, ζητώντας την επαναβεβαίωση και αναβάπτιση της λαϊκής εμπιστοσύνης, και σε μια τέτοια περίπτωση -που εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει 36% αλλά 45%».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεουτσάκος, χαρακτήρισε επίσης άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη, σημειώνοντας ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Σχετικές ειδήσεις