ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις και «Αγανακτισμένοι» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Δημοσκοπήσεις και «Αγανακτισμένοι» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου
Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου...

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4 μονάδες. Επιπλέον, οι συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις και το κίνημα των «Αγανακτισμένων» προκαλούν πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Εν τω μεταξύ αυτή η κατάσταση αναταραχής έχει δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα στο κυβερνών κόμμα, με τις προσωπικές στρατηγικές να έρχονται και πάλι στο προσκήνιο.

Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται να κινείτε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του ασκεί κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στο οικονομικό επιτελείο. Ζητά επίσης η επικύρωση του Μνημονίου ΙΙ να γίνει με 180 βουλευτές, πράγμα που σημαίνει -με δεδομένη την άρνηση Σαμαρά- άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Μέχρι στιγμής τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κρατούν τα στόματα κλειστά, ωστόσο αναμένεται το αμέσως διάστημα να τοποθετηθούν στο θέμα και άλλα κορυφαία στελέχη.

Παράλληλα η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού ισχυροποιεί στο εσωτερικό της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να δέχεται εισηγήσεις και ασφυκτικές πιέσεις για επίσπευση του ανασχηματισμού και πραγματοποίησή του πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Προς το παρόν πάντως δείχνει να μην είναι διατεθειμένος μην προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις, καθώς έχει μπροστά του την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το τι θα συμβεί το γνωρίζει μόνο ο Γ. Παπανδρέου. Τα δεδομένα όμως δείχνουν πως οποιαδήποτε αναβολή και καθυστέρηση μπορεί να έχει συνέπειες.