ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Τσίπρα - Γιούνκερ

Σχοινάς: Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Τσίπρα - Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα, Πέμπτη (11/06/2015) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες, στις 3:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι σκοπός της συνάντησης των δύο ανδρών είναι να εξετάσουν πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.

Μιας λύσης, η οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα βασίζεται στη δήλωση του Eurogoroup της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και στις εντατικές συνομιλίες που είχαν ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και ο Αλ. Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά στη χθεσινή (10/06/2015) συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ήταν σύντομη και ότι οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Ερωτηθείς, τέλος, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και αν θα γίνουν υποχωρήσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και απάντησε με μια γερμανική παροιμία, που χρησιμοποίησε ο κ. Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: «Η αγελάδα πρέπει να φύγει από τον πάγο, αλλά συνεχίζει να γλιστράει. Θα προσπαθήσουμε να της δώσουμε ένα ακόμα σπρώξιμο σήμερα».

Σχετικές ειδήσεις